Acum ai haine copii pipioz

in cosul
tau

Avantajele hainelor organice pentru sanatatatea familiei tale

04.04.2013 . 0 Comentarii.

Este bine sa purtam haine organice nu numai pentru ca sunt bune pentru pielea noastra, deoarece nu contin substante toxice sau pentru faptul ca sunt haine foarte placute la purtat. Este bine sa purtam si sa cumparam haine bio sau organice si pentru a proteja Planeta. Culturile de organic respecta standardele ecologice, sunt sustenabile. Totodata trebuie sa ne intereseze daca cei de la cumparam produse, respecta normele de poluare si de exploatare a muncii. Nu trebuie sa incurajam munca lipsita de etica, chiar daca respectand aceste reguli va trebui sa platim mai multi bani pentru bunul sau hainele dorite.

Daca in garderoba ta si mai ales a copiilor tai se gasesc multe produse confectionate din bumbac organic, inseamna ca esti pe drumul cel bun. Asociatia Comertului Ecologic a constatat o crestere a vanzarilor de imbracaminte din bumbac organic si produse textile organice cu 35% in ultimi ani. Aceasta crestere se reflecta si in beneficii asupra mediului, deoarece de exemplu in SUA, cultura organica inseamna ca, cultivatorii si producatorii de bumbac organic nu folosesc ingrasaminte sintetice, erbicide si pesticide toxice sau seminte modificate genetic.

Impactul culturilor non-organice asupra solului este unul ingrijorator si chiar alarmant, daca ne gandim cat de mult este afectat solul si apa. In 2010 a fost adoptat un Standard Global Al Textilelor Organice (GOTS) care impune nu numai conditii de munca sigure, umane dar si salarii echitabile. 

Imbracamintea organica a inceput sa intre si in atentia creatorilor de moda din ce in ce mai mult. A parut asa numitul curent “eco-fashion”. Imbracamintea organica este acum disponibila si in colectiile haute couture.

Imbracamintea din fibre sintetice non-organice poate cauza reactii alergice si chiar aparitia dermatitelor in unele cazuri. Cercetatorul Christophe-J. LeCoz aminteste de coloranti, rasini si formadelhidele existente in tesaturi drept posibile cauze ale reactiilor alergice si iritante. Persoanele sensibile sau copiii foarte mici sunt cei mai expusi acestor pericole.

Astfel, imbracamintea bio si in special bumbacul organic este  recomandat a fi purtat, deoarece in aceste tesaturi nu exista substante chimice sau alergene iritante care pot ataca pielea copiilor.

Pipioz lucreaza doar cu producatori care respecta aceste norme internationale si principiile Fair Trade. Te incurajam sa cumperi tot ce este mai bun pentru copilul tau.

Ultima modificare: 15.07.2013

Comentarii

Lasa un comentariu

Lasa un raspuns

* Nume:
* E-mail: (Nu este facut public)
   Website: (Url cu http://)
* Comentariu:

Plati online securizate prin

logo mobilepay
  • sigur.info-internet mai sigur pentru copii
  • Fairtrade logo
  • GOTS logo
  • Soilassociation logo
  • Textile Exchange standards logo