Acum ai haine copii pipioz

in cosul
tau

Bumbac traditional versus Bumbac organic

06.04.2013 . 0 Comentarii.

Cea mai folosita materie prima pentru hainele de bebelusi si copii este bumbacul.

La nivel mondial exista 76 millioane de acrii utilizati pentru cultivarea de bumbac reprezentand aproximativ 2,4% din suprafata arabila a globului. Între 40 si 47% din textile la nivel mondial sunt fabricate din bumbac.

Bumbacul este cultivat in peste 100 de tari de catre aproximativ 50 de milioane de fermieri la nivel global. Majoritatea culturilor de bumbac sunt pe terenuri irigate – 53% din terenurile cultivate cu bumbac.

Mai multe de 90% din culturile traditionale de bumbac folosesc chimicale sintetice si pesticide. 25% din insecticidele folosite in agricultura, la nivel mondial sunt utilizate in cresterea bumbacului. 10% din pesticidele folosite in agricultura, la nivel mondial, sunt utilizate in cresterea bumbacului. Cifre similare sunt si pentru productia de lana, la care se adauga si utilizarea de antibiotice pentru a proteja animalele de boli si infectii.

Culturile de bumbac modificat genetic reprezinta 20% din culturile de bumbac. Culturile de bumbac organic certificate reprezinta aproximativ 1% din totalul de bumbac la nivel mondial.

Pesticidele si ingrasamintele sintetice si chimice sunt asociate cu statistici sumbre. Agentia pentru Protectia Mediului din SUA considera ca 7 dintre cele mai utilizate 15 pesticide folosite in productia de bumbac sunt “posibili”, “probabili”, "cunoscuti” factori care cauzeaza cancerul la oameni.

S-a demonstrat ca pesticidele sunt cauza unei serii lungi de probleme de sanatate la oameni, de la dureri de cap, oboseala, ameteala, astm, cancer, boli neurologice si malformatii la nastere. Organizatia Mondiala a Sanatatii estimeaza ca pesticidele otravesc cel putin 3 milioane de persoane in fiecare an si 200.000 de mii de persoane mor anual din cauza intoxicarii cu pesticide.

Agricultura organica sau agricultura bio ajuta la minimizarea expunerii la toxine, pesticide si insecticide. Fermele organice folosesc 50% mai putina energie electrica decat fermele conventionale. 

Ultima modificare: 24.05.2013

Comentarii

Lasa un comentariu

Lasa un raspuns

* Nume:
* E-mail: (Nu este facut public)
   Website: (Url cu http://)
* Comentariu:

Plati online securizate prin

logo mobilepay
  • sigur.info-internet mai sigur pentru copii
  • Fairtrade logo
  • GOTS logo
  • Soilassociation logo
  • Textile Exchange standards logo