Acum ai haine copii pipioz

in cosul
tau

Cum sarbatorim Ziua Pamantului - 22 aprilie 2013

22.04.2013 . 0 Comentarii.

Ziua Pamantului se sarbatoreste in fiecare an in 22 aprilie si marcheaza miscarea de protectie a mediului inconjurator. Sarbatoarea a fost instituita prima oara in 1970 de un senator american cu scopul de a atrage atentia clasei politice asupra necesitatii masurilor de protectie a mediului, in 1990 mai mult de 140 de tari celebrau aceasta zi iar in 2009 Organizatia Natiunilor Unite a instituit aceasta zi ca sarbatoare internationala.

Ziua Pamantului este sarbatorita la nivel international prin campanii de sesnzibilizare si atragere a atentie, actiuni ecologice, concursuri si dezbateri pe teme ecologice etc.

In Romania anul acesta am gasit cateva initiative foarte dragute:

  • Romfilatelia introduce in circulatie o emisiune de timbre postale, intitulată Ziua Pamantului 2013, un timbru poștal cu valoarea nominală de 5,00 lei și un plic prima zi
  • Administratia Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii (ARBDD) a pregatit un program de actiuni ce se vor derula in colaborare cu scolile din Delta si din orasul Tulcea,  diverse activitati de informare si constientizare privind poluarea mediului si amenintarea pe care o reprezinta deseurile la adresa biodiversitatii si locuitorilor din Delta Dunarii, precum si actiuni de igienizare in zona plajei Sulina.

Despre Ziua Pamantului la nivel mondial puteti gasi mai multe informatii aici http://www.earthday.org/ unde veti gasi si un proiect de fotografie The Face of Climate Change menit sa atraga atentia asupra modului in care suntem afectati de schimbarile climatice si la care puteti participa.

Va invitam sa ne spuneti ce faceti voi de Ziua Pamantului!

Ultima modificare: 25.04.2013

Comentarii

Lasa un comentariu

Lasa un raspuns

* Nume:
* E-mail: (Nu este facut public)
   Website: (Url cu http://)
* Comentariu:

Plati online securizate prin

logo mobilepay
  • sigur.info-internet mai sigur pentru copii
  • Fairtrade logo
  • GOTS logo
  • Soilassociation logo
  • Textile Exchange standards logo