Acum ai haine copii pipioz

in cosul
tau
ce este organic2

Hainele organice sunt acelea a caror productie implica si are la baza protectia mediului si a sanatatii omului. Productia hainelor organice presupune un impact mic asupra mediului datorita materialelor din care sunt confectionate dar si a tehnologiei de productie, transportului, ambalarii etc.

Hainele organice sunt confectionate din materiale organice, cum ar fi bumbacul, lana, matasea, canepa etc. Materia prima este cultivata prin agricultura organica, fara pesticide, insecticide sau alte substante chimice daunatoare organismului uman si mediului.

Productia de organic este strans legata si implica de cele mai multe ori comertul echitabil – fair trade: transparenta si responsabilitate, incurajarea unui consum sustenabil si responsabil fata de mediu si oameni, oferirea unui pret corect, protectia angajatilor, asigurarea ca nici compania, nici vreunul din furnizorii acesteia nu apeleaza la munca fortata sau exploatarea copiilor, conditii de munca care sa protejeze sanatatea si singuranta angajatilor, egalitate de sanse si non-discriminare pe criterii sociale si/sau economice, grija pentru comunitate.

Hainele reciclate sunt in general legate de hainele organice. Hainele reciclate sunt fabricate din materiale reciclate sau reutilizate si sunt parte a miscarii de protectie a mediului. Atat hainele organice cat si cele reciclate sunt ecologice si prietenoase cu mediul.

Materialele organice cum ar fi bumbacul, lana, matasea si canepa sunt reglementate de diverse organisme nationale si internationale pentru modul de productie si procesare a fibrelor, colorarea si manipularea non-toxica. Este important sa verifici etichetele hainelor sa aiba certificarea ca sa te asiguri ca produsul este cu adevarat organic. 
Hainele reciclate nu sunt reglementate sau certificate.

Bumbacul organic este cel mai popular si mai des utilizat material organic pentru productia hainelor. Bumbacul organic este utilizat si in productia de materiale sanitare, scutece pentru bebelusi si alte bunuri pentru casa cum ar fi: lenjerii de pat, prosoape sau chiar papetarie.
Lana, matasea si canepa organice sunt de asemenea niste materiale populare in productia de materiale organice. Canepa este o fibra naturala foarte durabila care nu necesita pesticide in timpul cultivarii si are nevoie de foarte putina apa. Deoarece este o resursa regenerabila fermierii o pot cultiva cu usurinta in fiecare an. Canepa poate fi utilizata la productia de haine, produse pentru ingrijirea pielii si hartie. Pentru a face canepa mai moale fibrele de canepa sunt deseori amestecate cu bumbac si matase.

Hainele reciclate sunt produse deseori din materiale regenerabile cum ar fi bambusul, soia, plastic sau tencel, un produs din pasta de lemn. 
Bambusul a devenit unul dintre cele mai populare materiale reciclate pentru companii care doresc sa faca tranzitia catre moda eco-friendly. Bambusul creste repede si poate fi cultivat fara pesticide sau alte chimicale. Este si 100% biodegradabil. Bambusul este excelent pentru materialele utilizate la hainele sportive datorita proprietatilor sale antibacteriane si de transfer a umiditatii. Bambusul este recunoscut si pentru senzatia matasoasa la atingere.
Majoritate hainelor organice se spala la fel de simplu ca hainele obisnuite la masina automata. Pentru consumatorii eco-friendly exista detergenti biodegradabili si fara fosfat precum si uscarea hainelor pe cale naturala, fara utilizarea uscatorului de rufe, economisind astfel energie electrica.

 

Plati online securizate prin

logo mobilepay
  • sigur.info-internet mai sigur pentru copii
  • Fairtrade logo
  • GOTS logo
  • Soilassociation logo
  • Textile Exchange standards logo